dimarts, 10 de maig del 2011

INDIGNEU-VOS!

Títol: <<Indigneu-vos!>>
Autor: Stéphane Hessel                                       
Traducció: Maria Llopis
Any d'edició: 2011
Preu: 5'00 €
EAN: 9788497102025                           

Stéphane Hessel està indignat amb la situació actual, amb les desigualtats que aquest món creant i amb la inacció dels seus ciutadans. Està tan indignat com ho estava quan lluitava per la França ocupada. Convida que la gent s'indigni amb ell, ara que arriba el final de la seva trajectòria.
Diu que cal arribar a una negociació per acabar amb l'opressió, i afegeix que això és el que permetrà liquidar la desgraciada violència terrorista. Però per això no s'ha d'acumular molt d'odi.
Ens indica el camí: la insurrecció pacífica.
Diu que el nazisme va ser derrotat gràcies a la lluita dels germans i germanes de la Resistència i de les Nacions Unides contra la barbàrie feixista. Però l'amenaça no ha desaparegut totalment, crida a una nova veritable insurrecció pacífica contra els mitjans de comunicació de masses que no proposen com a objectiu de la joventut actual més que el comunisme de masses, el menyspreu dels més dèbils i de la cultura i la competició a ultrança de tots contra tots.


Aquest llibre crec que és un encert total.  Tinc la sensació  que qualsevol ésser que se'l llegeixi no quedarà indiferent, la seva manera d'enviar aquest missatge tan clar ''indigneu-vos'' és excepcional. No incita en cap moment a la violència, cosa que és difícil quan t'estàs adreçant als joves. Per mi, e´s un llibre que m'ha fet canviar d'opinió general sobre la vida, ja que, quan toca els temes del periodisme i del consumisme en fa un bon àpat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada